Siirry sisältöön

Verkkokauppa WordPress-kotisivuille

Onko yritykselläsi WordPress-kotisivut? Jos näin on, niin oletko harkinnut aloittavasi verkkomyynnin kotisivuillasi? Jos kotisivuillasi on vierailijoita, niin voit antaa vierailijoillesi mahdollisuuden ostaa vaikkapa yrityksesi palveluja suoraan kotisivuiltasi.

WordPress-sivuille saa verkkokaupan melko näppärästi. Tunnettu WooCommerce-verkkokauppa-alusta hoitaa homman helposti. Sitä en lupaa että suoriudut hommasta yksin, mutta kaikki on mahdollista! WooCommercen voi ladata ilmaiseksi lisäosan lisäämisen kautta. Loppuhommaan saatat kuitenkin tarvita apuja lähinnä integroidaksesi verkkokauppatoiminnot teemaasi, sekä kytkeäksesi maksujärjestelmän. Onhan tuossa paljon muutakin rakentelemista, mutta apua on aina saatavilla.

Yksinkertainen tapa myydä verkossa
Siirrä myyntitapahtumasi verkkoon, myitpä sitten palveluita tai fyysistä tavaraa.

Verkkokauppa myynnin helpottamiseksi - myytpä mitä tahansa

Moni saattaa miettiä, ettei oman yrityksen myyntiartikkelit sovi verkkokaupassa myytäväksi. Mutta miksi ei? Verkkokauppa-konsepti on joustava, ja nykyisin verkkokaupoissa voi myydä fyysisten tavaroiden lisäksi myös palveluita ja sähköisiä (eli digitaalisia) tuotteita.

Jos kuvitellaan, että yrityksesi tuottaa aineettomia palveluja, niin voisiko yrityksesi myydä palvelunsa verkossa tuotteistetussa muodossa? Vaikkapa puhelinkonsultaatio - 30 minuuttia, 68€. Varaa nyt, maksa verkossa. Tai ihan mitä tahansa, vain taivas on rajana. Voit vaikkapa laajentaa yrityksesi tarjontaa valmiina tuotteina verkkokaupassasi, joka auttaa samalla tuotteistettuna versiona: mitä myydään ja kenelle. Tämä on hinta ja nämä on toimitusehdot. Näin järjestyy yksinkertainen verkkokauppa, jossa myyt tarjontaasi. Helppoa!

Nettimyynnin hyödyt - ainakin teoriassa

Kun virittelet nettikaupan kotisivuillesi, niin automatisoit myyntitapahtuman ja käytät aikasi paremmin. Asiakas ohjataan verkkokauppaan, jossa hän maksaa ostoksensa saman tien. Näin selviät hyödyttömältä laskujen kirjoittelulta ja säätämiseltä.

Verkkokaupan muodossa palvelut on helpompi paketoida helpommin ymmärrettävään ja helposti ostettavaan muotoon. Hyvä myynti lähtee siitä, että ostaminen on helppoa ja huoletonta. Lisäksi maksaa voi heti, eikä tarvitse turata enää laskujen lähettelyn ja maksumuistutusten kanssa. Tämä on varmasti etu usein myös asiakkaallesi eikä vain sinulle.

Mites maksut hoituu verkkokaupassa?

Saadaksesi WooCommercelle toimivan maksujärjestelmän (verkkopankkimaksut, kortit jne..) tarvitaan tietysti maksuvälittäjältä palvelu hoitamaan homman. Tämä ei ole mikään isompi homma, mutta vaatii yhden sopimuksen tekemistä sekä myynneistä täytyy maksaa pienimuotoiset kulut maksuvälittäjälle. Jos asiakkaasi ovat pelkästään yritysasiakkaita, niin voit tietysti ottaa käyttöön maksa laskulla -toiminnon. Jos siis tykkäät laskujumpasta...

Mieti siis voisiko ratkaisu olla hankkia verkkokauppa helposti kotisivujesi yhteyteen. Hyvin toteutettuna homma voisi helpottaa asiakkaasi elämää, sekä samalla omaasi. Ja lisätä jopa myyntiä.