Siirry sisältöön

Asiat tärkeysjärjestykseen verkkosivujen toteutuksessa

Hanki verkkosivut asiakkaillesi, älä itsellesi

Usealta yrittäjältä on kuultu, että hän ei tarvitse nettisivuja. Mitä jos asiakkaasi tarvitsevat niitä? Kannattaa miettiä asiaa aidan toiselta puolen, ja harkita josko verkkosivut yritykselle voisi olla sittenkin paikallaan, ihan vaikka jatkuvuuden turvaamiseksi.

Nykyään verkkosivut ovat edullisia ja ominisuuksiltaan monipuolisia, joten niistä voi tehdä helposti markkinointikanavan yritykselle. Miksi niin moni kuitenkin jättää homman tekemättä, vaikka nykyään kaikki tieto haetaan netistä?

Monella yrittäjällä ja yrityksellä voi olla kädet täynnä työtä ilman minkäänlaista markkinointia, eikä voisi olla vähempää kiinnostunut hankkimasta nettinäkyvyyttä yritykselle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että maailma muuttuu, ja yrityksen imagoon ja näkyvyyteen on hyvä panostaa hieman markkinatilannetta ennakoiden ja jatkuvuutta hakien.

Sisältö toimii nettisivujen vetonaulana

Nykyään kaikki tieto on käytännössä ilmaista ja saatavilla, on vain kyse kuka sen tarjoaa. Nykyisin nettisivujen tärkeimpänä lenkkinä onkin sisältö, jonka avulla asiakasehdokkaat johdatellaan yrityksen verkkosivuilla - useimmiten hakukoneen kautta.

Netin sen alkuaikoina katalogi-tyyppiset nettisivut oli vielä toimiva ja ohoo-elämyksiä tuottava ratkaisu. Nykyään elämme massiivisessa informaatiotulvassa, ja suodattimet on sellaisella herkkyydellä, että kaikki tarpeeton ja kiinnostamaton tieto sivuutetaan automaattisesti. Näin onkin tärkeää lähestyä nettisivujen sisältöä eri suunnasta: niiden on tarjottava hyödyllistä tietoa asiakkaille ilman jaaritteluja ja myyntipuheita. Tämä konsepti tunnetaan nimellä sisältömarkkinointi.

Verkkosivujen sisällön toteutus on parasta jättää aina ammattilaiselle, eli osaavalle copywriterille. Ulkopuolisen on helpompi lähestyä yritystä uudesta näkökulmasta, sekä astua niin sanotusti asiakkaan saappaisiin. Myös tekstin täytyy olla kiinnostavaa, asikkaan tilanteeseen kohdistettua, sekä hyvällä kirjoituskielellä kirjoitettua.

Verkkosivujen ulkoasu takaa paremman mielikuvan yrityksestä

Huolimatta siitä, että nettisivuja on helppo tehdä, ei se homma sovi kaikille. Nettisivujen täytyy toimia kaikilla laitteilla mutkattomasti, sekä sivujen käytettävyyden on oltava helppoa. Asiakkaat ei ole ensisijaisesti kiinnostuneita hienoista erikoistehosteista tai ylisuurista logoista sivuilla, vaan ulkoasun on oltava siisti, selkeä ja laadukas ja ratkaisu on löydyttävä mahdollisimman helposti.

Kun homma jätetään ulkopuoliselle tekijälle, on useimmiten paljon todennäköisempää että päästään laadukkaampaan lopputulokseen. Ammattilainen, joka tekee verkkosivuja päivittäin pääsee paljon helpommin edustavaan lopputulokseen, joka on tasapainoinen ja yrityksen ulkoasuun sopiva.

Valitse paras ratkaisu yrityksen kotisivujen tekoon

Useimmiten on siis suositeltavaa kääntyä osaavien tekijöiden puoleen, jotta yrityksen nettisivuista saadaan toimiva paketti. Järjestä kotisivut helposti ammattilaisten avustuksella ja panosta aikasi omaan osaamiseesi. Tämä ratkaisu maksaa itsensä takaisin, ja nuukailu voi osua väärään paikkaan. Tunnetusti säästämällä ei luoda kasvua.